ГДБОП спря сайта за мемета www.motikarq.com за разпространение на детско порно, съобщиха

...
ГДБОП спря сайта за мемета www.motikarq.com за разпространение на детско порно, съобщиха
Коментари Харесай

ГДБОП спря Мотикаря, разпространявал порно с деца

ГДБОП спря уеб страницата за мемета www.motikarq.com за разпространяване на детско порно, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Дирекцията е провела акция на 18 юли 2017 година, при която са взели участие чиновници на ГДБОП и Областните дирекции на Министерство на вътрешните работи в страната, под наблюдението и управлението на Специализираната прокуратура. Разследването е по отношение на формирано през 2016 година досъдебно произвеждане против проведена незаконна група, разпространявала в интернет материали с порнографско наличие, с присъединяване на малолетни и малолетни лица.

Извършени са претърсвания и изземвания на 18 адреса в градовете - София, Пловдив, Варна, Плевен, Габрово, Мизия и Троян.

В хода на профилираната полицейска интервенция са конфискувани голям брой материални доказателства по формираното достъдебно произвеждане.

От ГДБОП са открили 9 лица като съпричастни към осъществяваната незаконна активност. Четирима от тях са арестувани с полицейска мярка за период до 24 часа. В следствие са им подвигнати обвинявания, като мярката им за неотклонение е продължена със задържане за период до 72 часа.

В рамките на следствието са били разпитани голям брой очевидци по досъдебното произвеждане, като огромна част от тях са потърпевши лица. Били са разпознати, съхранени и конфискувани компютърно-информационни бази данни на уеб страницата www.motikarq.com и неговите поддомейни.

Сайтът е спрян, защото съгласно ГДБОП е бил употребен за осъществяване на незаконната активност.

От Министерство на вътрешните работи изясняват, че причинителите са оперирали с криптовалутата Биткойн, като е открит един брой криптопортфейл. Лицата са получавали и приходи, генерирани посредством реклами в Гугъл AdSence.

В хода на дейностите по следствие са конфискувани 11 компютърни конфигурации, мобилни устройства, флаш памети, външни носители на информация, документи и други. Разследването по воденото досъдебно произвеждане продължава, декларират още от ГДБОП.

В интернет форумите се появиха разнопосочни мнения за акцията на антимафиотите. Някои от тях пазят " мотикаря ", само че има и много такива в поддръжка на дейностите на Министерство на вътрешните работи по този случай.

Ето какво написа консуматор с прякор dkmi във форума на софтуерния сайт kaldata.com, който твърди, че е един от хората, които са докладвали " мотикаря " на ГДБОП:

" Този уебсайт от дълго време трябваше да бъде спрян, а притежателите му – на топло.

Публикуването на фотосите е най-малкото, което са правили.

А то е: прониквали са във фейсбук профили, от където са крадяли оповестени в „ скрити “ албуми фотоси, и тези фотоси са оповестени по-късно в страницата им във фейсбук, и в уеб страницата. Децата от фотосите са били изнудвани да заплащат заеми за игри, да пращат СМС-и към номера с добавена стойност и така нататък, с цел да бъдат изтрити фотосите, и да им бъдат върнати профилите.
Ако жертвата не е дете – желаните суми са били по-големи, като е имало случаи на платени над 200 евро за ssl документ, с цел да бъде отстранена дадена фотография. И това е най-малкото! Фалшифицирали са персонални карти, с цел да крадат фейсбук профили, „ хаквали “ са мейли – главно в мейл.бг и абв.бг, евентуално с „ вътрешен “ човек, от там – са се добирали до друга информация, след което са се възползвали от нея.

Отделно, и не на последно място – уеб страницата им беше цялостен с детско порно.
В момента въпросните господа обикалят на всички места, където има вест за тях и пишат всевъзможни нелепости за да се оправдаят.

Лично аз им открих на уеб страницата няколко архива с още непубликувани фотоси, и ги репортнах към ГДБОП. После тези фотоси, които бях репортнал почнаха една по една да се появяват…

Говорят, че били хакери… е, не са никакви хакери – работели са главно с вътрешни хора в съответните мейл снабдители, с измами (подправяне на документи), дъмпове на остарели бази данни, от които са bruteforce-вали пароли.

Все пак… във фейсбук всичко се пази, и колкото и да си мислят, че като изтрият нещо – то се унищожава бъркат.
Както грешаха и че са анонимни в ТОР
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР